2010. július 19., hétfő

Életem legnehezebb döntése

Olyan próbatétel elé állított a sors, amivel úgy érzem nem biztos, hogy meg tudok birkózni. Valószínűleg szakember segítségét fogom kérni. De az is sokat segít, hogy írok ide. A segítő család most leszűkül a férjemre, mert ő tud csak róla és persze a legjobb barátnőm (aki sajnos pont most van külföldön). Igazából ez az egész nemcsak az én problémám, hanem a férjemé is.
A férjemmel (nagy egyetértésben) mindig három gyereket akartunk. Az első gyerek három hónap alatt jött össze. A másodikra hat évet vártunk. Megpróbálkoztunk mindennel, ami csak létezik. Már időpontunk volt a Győri Kaáli Intézetbe, amikor kiderült, teherbe estem. Spontán. Nagy volt az öröm. Kimondhatatlan. Mint az elsőnél. Aztán a második után nem is gondolkoztunk, vállaltuk boldogan a harmadikat is. Aki ráadásul (a két lány után) fiú lett. Úgy gondoltam ezzel én letudtam még 35 éves korom előtt a családalapítást. Sajnos egy félreértés miatt (én és az orvosom között) bár én szerettem volna, de nem kötötték el a petevezetékemet a harmadik császármetszés alkalmával. Fogamzásgátló tablettát két okból nem szedhetek. Az egyik a súlyos magas vérnyomásom, amit rendszeres gyógyszereléssel tartok kordában, a másik a májamon levő heamangiomák, amik a terhességekkel egyenes arányban szaporodtak el. Felajánlották a spirált, mint lehetőséget, de ettől mereven elzárkóztam. Maradtak az egyéb védekezési módok. Nagyon vigyáztunk mindig. Mégis terhes lettem. Újra. Negyedszer is. A legrosszabbkor. Minden téren. Most veszítettem el a munkahelyemet, a férjem két év leforgása alatt a második munkahelyét veszíti el. Az egészségem pedig romokban. Mindezek mérlegelése után, álmatlan éjszakák, sok beszélgetés, rengeteg sírás és néhány orvosi konzílium után az a (közös) döntés született, hogy ez a baba nem születhet meg. Mindennek érzem most magam, csak embernek nem. Ha majd újra képes leszek tükörbe nézni, írok majd megint. Talán. Addig is köszi mindenkinek aki olvassa, olvasta a soraimat.

2 megjegyzés:

  1. Teljesen megértelek és rettentően sajnálom... :( Nagyon együtt érzek veled, én is kicsit belehalnék egy ilyen szituációba.

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom...Nem voltam még ilyen helyzetben tehát nem tudom mit érzel de megértelek és várom hogy újra jelentkezz.

    VálaszTörlés