2011. május 8., vasárnap

"Jézuskás sarok"

Megvolt a tavaszi lomtalanítás a lakótelepen. Egy hétig gyűjtögettem rá a feleslegessé vált cuccokat. Jutott a Máltai Szeretetszolgálathoz is és egy gyermekotthonnak is adtam ruhákat, játékokat. Jó érzés volt, hogy felszabadultak polcok, fiókok és végre el tudtam rakni olyan dolgokat, amiknek eddig nem jutott hely. Sajnos vannak olyan dolgaim (gyűjtögetős fajta vagyok), amiktől nem tudok megválni, pedig csak foglalják a helyet és "porosodnak". Végre sikerült kialakítani a kisebbek szobájában egy kis sarkot, ami a középső gyermekem kívánsága volt és bevallom őszintén, hogy nagyon örültem neki. Ő úgy nevezi: "Jézuskás sarok". Tudni kell, hogy a nagylányom keresztanyukája egy mélyen vallásos (idősebb) hölgy, aki rengeteg olyan dologgal látja el az én lánykámat, amiket templomokban, zarándokutakon lehet beszerezni. Gyűjti a gyerkőc a szentképeket, rózsafűzéreket, kis szobrokat, könyveket, gyertyákat, stb. Most berendezett magának egy kis "szentélyt". Nem kell ilyen vad, giccses dologra gondolni, vigyáztunk, hogy ízléses legyen és ne túl zsúfolt. Nekem tetszik.

2 megjegyzés:

  1. Éljen a feng shui! Nálunk is időszerű lenne egy ilyen lomtalanítás! :)

    Kispiros, ne haragudj, a fotóblogban még nem állítottam be a kommentértesítőt, így csak most láttam amit írtál a múltkor... Erről már sajnos lecsúsztam, de nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyöngyi, azért figyeld az említett blogot, mert úgy tudom, ez egy többfordulós dolog :) annyira jól fotózol, hogy meg kell mutatnod másoknak is!!!!

    VálaszTörlés